Nitrogenanlæg

Assentoft Silo introducerer en nitrogengenerator og et iltovervågningsudstyr til gastætte siloer.

Nitrogenanlægget blev kåret som en trestjernet Europanyhed på Agromek 2022 – og modtog en ”Agromek Award” indenfor kategorien ”Kornhåndtering”.

Systemet konserverer det fugtige korn og overflødiggør tilsætning af CO2, som normalt anvendes for at fortrænge ilten i en gastæt silo.

Med nitrogenanlægget overvåges iltniveauet i siloen ved hjælp af sonder og måleudstyr. Efter behov – og uden meromkostninger i forhold til den normale tilsætning af CO2 –  tilsættes nitrogen for at sikre konservering af kornet.  

Nitrogenanlægget erstatter tilsætning af CO2. Hidtil har CO2 været et restprodukt fra industrielle processer, men efter nedgang i gødningsproduktionen og strukturelle ændringer i industrien, er CO2 blevet en mangelvare og derfor mere bekostelig, anfører Assentoft Silo.

Nitrogengenerator og iltovervågning kan både monteres på nye gastætte siloer og på ældre siloer. Der er tænkt nye løsninger i forhold til investering i anlægget, da det kan leases til et fast beløb pr. år inkl. service.