Fødevareindustrien

Opbevaringen af fødevarer stiller store krav til siloens inderside, temperatur og materialet skal kunne komme let ud af siloen.

Vi projekterer efter kundespecifikationer og er altid certificeret efter gældende EN 1090-2 med tilsvarende dokumentation. Populært sagt er ingen opgaver for små eller for store: Vi har fx leveret siloer til kartoffelproteinpulver eller -mel i størrelse fra 1500 m3 til 4200 m3 med en mindste diam. på 8,8 m og en max. højde på 32 m.

Siloer til fødevareindustrien
Peter møller

Ring til projektingeniør

Peter Møller -tlf. 8795 1555
pm@assentoftsilo.dk

– og få et uforpligtende besøg og tilbud!

stivelse

Stor volumen
- stor ekspertise

Fødevaregodkendte siloer, der anvendes til letskridende materialer fx kartoffelproteinpulver og kartoffelmel, bygger vi i boltede plader, som kan være udført i rustfrit stål (alle produktberørte dele).

Herefter isoleres siloen og beklædes udvendigt med trapezplader.

Siloerne fyldes pneumatisk fra et lukket system og udtømning kan foregå via en bevægelig snegl, monteret på siloens flade, rustfri bund. 

Åbybro Maskinfabrik - så bliver det i familien

Til mindre anlæg anbefaler vi helsvejste ståltanke, der indvendigt kan påføres fødevaregodkendt maling. Det er et solidt og konkurrencedygtigt alternativ til rustfrie tanke eller rustfri stålplader.

Tankene produceres på vores søsterfabrik, Åbybro Maskinfabrik.

Assentoft Silo

EN normer - ikke plads til tilfældigheder

Assentoft Silo er certificeret efter gældende EN 1090-2 og siloerne (eller tankene) udføres med dokumentation herefter. Den enkelte silo beregnes efter gældende vindhastighed, terrænkategori, snelast, placering m.v. ligesom der tages højde for siloens udformning, vægtfylde og de materialer, der skal opbevares i siloen.

1090 certifikat
stivelse

Forlæng holdbarhed

Siloerne er gastætte, og mange steder har vi udstyret dem med et system, der via en ringledning kan tilføre en Inert gas for at forlænge råvarernes holdbarhed.

Hydraulisk udtag

Ved vanskelige produkter kan vi tilbyde et hydraulisk udtag, der graver materialet ud af siloerne.

Udarbejdelse

Siloerne udføres i rustfrit stål AISI 304 eller AISI 316, der yder effektiv rustbeskyttelse og ikke kræver nogen vedligeholdelse. Siloerne sammenboltes på montagestedet, så opstillingstiden er meget kort og de enkelte dele er meget transportvenlige, fordi de ikke er større, end at de kan fragtes på lastbil eller i container.